Het bestuur

De fractie, met de raadsleden en de duo-raadsleden, wordt ondersteund door het bestuur. Met passie zetten zij zich in voor de algemene richting van de partij, aanspreekpunt voor leden en uiteraard bijzondere bijeenkomsten. Heb je interesse om ook een eerste stap in de politiek te maken, kom dan eens kennismaken!

Edwin van Drunen

Voorzitter

Voorzitter

Wat voor werk doe je?

Technisch adviseur en mede eigenaar van een ingenieursbureau voor energie projecten op zee.

Wat is je passie / hobby?

Vele interesses maar vooral met leuke mensen leuk werk doen, dat kan nagenoeg overal!

Waarom WIJ Lansingerland?

We wonen al heel wat jaren met plezier in deze gemeente en WIJ heeft de juiste punten van aandacht die ook ik belangrijk vind in de lokale politiek. Vooral het idee om positief met elkaar tot resultaat te komen spreekt aan en ik wil daar graag aan bijdragen.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Inzet van vrijwilligers voor de diverse activiteiten in de gemeente, onder andere verenigingen gericht op jeugd maar ook zeker anderen!

Ruud de Prez

Bestuurslid Algemeen

Bestuurslid Algemeen

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit?

Manager bij drie gemeenten, ten zuiden van Rotterdam, en daar ben ik eindverantwoordelijk voor de openbare ruimte.

Wat is je passie / hobby?

Ik doe graag iets sportiefs buiten. Dat kan op veel verschillende manieren, maar hardlopen en paardrijden zijn wel favoriet. Daarnaast geniet ik graag van een glas rode wijn of een abdijbier.

Waarom WIJ Lansingerland?

Een enthousiaste club mensen met het hart op de goede plaats. Wij Lansingerland is constructief kritisch en richt zich op verbinden en het benadrukken van overeenkomsten in plaats van verschillen. Dat spreekt mij erg aan in een politieke partij.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Naast mijn echtgenote bedoelen jullie denk ik? No nonsense op een praktische manier echte problemen oplossen, vaak door anderen te leren hoe ze dat zelf kunnen doen. Daar word ik echt blij van.

Ton Jansen

Secretaris / Penningmeester

Secretaris / Penningmeester

Wat voor werk doe je?

Senior Specialist Technical Safety bij Worley (Den Haag). Worley is een internationaal ingenieursbureau werkzaam in de (Petro-)Chemische Industrie en in de Energy Transition.

Wat is je passie / hobby?

Mijn hobby’s zijn golf en skiën.

Waarom WIJ Lansingerland?

Via mijn vrouw ben ik bij WIJ betrokken geraakt toen zij toetrad tot het bestuur en later als duo raadslid. WIJ Lansingerland staat voor samen werken aan een beter Lansingerland.

Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Zaken voor elkaar krijgen, wat niet altijd makkelijk is. Echter de aanhouder wint!

leon fiets allen