WIJ Lansingerland stelt zich voor

Dit zijn de kandidaten op de kieslijst van WIJ Lansingerland voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018

Foto’s : Bert Busch

Nr. 1 : Leon Hoek, Lijsttrekker

Wat voor werk doe je?

Ik ben locatieleider op een cluster 4 school in Rotterdam. Een cluster 4 school is voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen (ZMOK) en kinderen met gedrags- en/of psychiatrische stoornissen.

Wat is je passie / hobby?

Muziek, in de tuin rommelen, de brandweer en reizen.

Waarom WIJ Lansingerland?

Omdat het een club is die bereid is positief vooruit te denken en wil gaan voor een betere (lokale) samenleving. Waarbij het belangrijk is om de overeenkomsten te zoeken en niet de verschillen te onderstrepen. Een waanzinnig leuke club mensen bij elkaar die open staat voor elkaars ideeën en bereid is out-of-the-box te denken.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Uiteraard van de vier meiden thuis en een goed concert van the Simple Minds!

Nr. 2 : Petrine van Olst

Wat voor werk doe je?

Via mijn onderneming Credifit help ik ondernemers inzicht te krijgen in de gezondheid en het succes van hun onderneming! Hierdoor kunnen zij verder groeien.

Wat is je passie / hobby?

Mijn werk en gezin.

Waarom WIJ Lansingerland?

Bij de vorige verkiezingen in 2014 werd ik gekozen tot gemeenteraadslid. Superspannend was dat, want ik had er niet helemaal op gerekend. Ik vind het enorm leuk om te zien hoe WIJ als positieve partij echt een verschil kunnen maken in de gemeenteraad. Stemming is besmettelijk en ik durf te zeggen dat WIJ met ons positieve geluid andere partijen hebben besmet. Daarnaast zijn WIJ er ook echt in geslaagd om meer te bereiken voor met name jongeren. Niet alleen met meer financiële middelen, maar ook met Lansingerland Summerjobs. Dit is een initiatief van WIJ Lansingerland waarbij jongeren van 14 en 15 jaar aan een vakantiebaantje in Lansingerland worden geholpen. Natuurlijk kost het veel tijd en energie, maar ik vind het echt heel gaaf dat dit zijn vruchten afwerpt. 

Ik ben echt trots op WIJ Lansingerland en ik hoop dat ik de komende vier jaar weer mijn steentje mag bijdragen.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat sneller kloppen van mijn twee kinderen Dani en Vigo.

Nr. 3 : Jan Jumelet

Wat voor werk doe je?

Ik ben rijksambtenaar.

Wat is je passie / hobby?

Ik ben een groot liefhebber van young- en oldtimer auto’s.

Waarom WIJ Lansingerland?

Ik wil graag positief samenwerken op een realistische manier met en voor anderen. Democratie is een groot goed, maar wel met oog voor de minderheid. Ik wil mijn mening en visie graag op een constructieve manier omzetten en dat kan binnen de kring van WIJ Lansingerland. Ik krijg daar energie van.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Als ik met anderen iets op een creatieve manier voor elkaar krijg!

Het werk in de commissie Ruimte.

De onderwerpen in de commissie Ruimte raakt velen van ons daar het om onze eigen omgeving gaat.
WIJ Lansingerland wil op een realistische wijze de aspecten van de openbare ruimte en het verkeer beoordelen.
Hierbij speelt mee dat wij als onderdeel van de randstad niet op een eiland wonen maar waar de lusten en de lasten zo goed mogelijk een plek moeten krijgen.

We willen graag ruimte om te wonen en te ontspannen, we willen mobiel zijn, we willen alles (het liefst met de auto) kunnen bereiken in onze kernen, we willen graag goed openbaar vervoer, we willen graag economisch meedoen dus dat betekent dat we de lasten ook moeten durven te accepteren en deze zo veel mogelijk een plek moeten geven waardoor onze gemeente en onze omgeving leefbaar blijft.

Je onvoorwaardelijk verzetten tegen allerlei ontwikkelingen op ruimtelijk en verkeersgebied is kansloos. Het is zaak de ontwikkelingen op een realistische wijze een goede plek te geven waardoor we de balans op een positieve wijze kunnen laten doorslaan voor ons en onze buren.

Nr. 4 : Erwin Barendregt

Wat voor werk doe je?

Na achtereenvolgens het havo en vwo te hebben afgerond ben ik politicologie gaan studeren aan de Universiteit Leiden. De studie mocht ik nominaal afronden. Nu ben ik alweer een paar jaren actief op de arbeidsmarkt. Ik werk thans met veel plezier bij de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) als adviseur subsidies. Voor diegenen die het niet kennen: DUS-I is gevestigd in Den Haag en onderdeel van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wat is je passie / hobby?

In mijn vrije tijd lees ik graag. Nederlandse literatuur en boeken over godsdienstige en politieke kwesties genieten mijn voorkeur. Ook ontleen ik plezier aan het dragen van een goed pak of het schrijven met een ouderwetse vulpen.

Waarom WIJ Lansingerland?

Ik heb voor WIJ Lansingerland gekozen, omdat zij principieel kiest voor een ‘ja, mits-benadering’ in plaats van een ‘nee, tenzij-benadering’. Verder spreekt WIJ Lansingerland de burgers aan op hun eigen verantwoordelijkheid. Tegelijkertijd wil WIJ Lansingerland dat de gemeente duidelijke regels hanteert en de burgers bijeenhoudt. Dit laatste is een nobel, maar ook noodzakelijk streven in tijden van verdergaande individualisering.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat sneller kloppen van een duidelijke en positieve maatschappijvisie uitgesproken met het nodige elan. De spreker schroomt daarbij niet om zich ten voorbeeld te stellen en richting te wijzen.

Nr. 5 : Hans Wiersema

Wat voor werk doe je?

Ik ben MfN Register Mediator bij Wiersema Mediation & Coaching en gespecialiseerd in het oplossen van zakelijke geschillen, arbeidsconflicten en familie mediation.
Daarnaast ben ik al jaren ondernemer in hart en nieren en vanuit deze passie initiatiefnemer en partner van o.a. MKB MarketingSupport, de Betere Mediator, Mediation Centrum Lansingerland en WiPa webwinkels. Lekker druk zo alles bij elkaar dus!

Wat is je passie / hobby?

Als ik de tijd kan vinden loop ik graag een rondje op de golfbaan of speel ik een potje tennis met vrienden. Wintersport is al ruim 35 jaar een grote passie en een perfecte manier om het hoofd leeg te maken. Zomervakanties gaan vaak naar plaatsen met een aangename (water) temperatuur zodat het genieten van de zon afgewisseld kan worden met een mooie duik in de onderwaterwereld.

Waarom WIJ Lansingerland?

Omdat ik vind dat het anders kan… met gezond verstand de lokale problematiek beetpakken en samen werken aan oplossingen. WIJ Lansingerland is een positief ingestelde partij met een kritische blik op alles wat er in onze mooie gemeente gebeurt of staat te gebeuren. WIJ willen positief vooruit op een solide basis en zonder overbodige franje.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Van mooie natuur zowel onder als boven water! De schoonheid van de fjorden van Noorwegen, de bergen van de Alpen, de savanne van Kenia, een palmenstrand op Curaçao of de onderwaterwereld van Egypte: het is allemaal onbeschrijfelijk mooi! Laten we vooral zorgen dat we de aarde in al haar schoonheid door kunnen geven.

Waarom kandidaat in 2018?

Na 4 jaar als duo-raadslid in de commissie algemeen bestuur ben ik nu toe aan de volgende stap en wil ik graag na de verkiezingen als raadslid de belangen van onze inwoners behartigen in de nieuwe gemeenteraad.

Nr. 6 : Jan Alsemgeest

Wat voor werk doe je?
Op dit moment ben ik als part-time vrachtwagenchauffeur werkzaam.
Voorheen heb ik gewerkt bij The Greenery in de groente en fruitsector en ben daarvoor als zelfstandig ondernemer in de tuinbouw werkzaam geweest. Doordat ik nu part-time werk, heb ik ruimte gecreëerd om ook andere dingen te doen.
Voorbeelden hiervan zijn politiek en vrijwilligerswerk.
Wat is je passie / hobby?

Een uitgesproken passie voor iets heb ik niet, al kan ik wel zeggen dat mijn werk een passie was. Als hobby ga ik graag wandelen en dan heb ik het niet over een rondje rond de kerk, maar de grotere afstanden. De andere hobby is voor na het wandelen, want ik hou nogal van koken en lekker eten met een wijntje erbij.

Waarom WIJ Lansingerland?

Omdat ik eens politiek wil beleven vanuit een positieve gedachte. Wat kunnen we doen voor onze leefgemeenschap? Hoe kunnen we de dorpskernen levendig houden? Hoe kunnen we al dat mooie groen in onze gemeente op een goede manier aanwenden voor het plezier van zoveel mogelijk mensen?

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Als ik familie op bezoek heb en we een wandeling door de wijk of het dorp maken en de kleintjes weten te vertellen dat wij veel meer speeltuintjes hebben dan in het dorp waar zij wonen, of wat wordt er allemaal georganiseerd aan feesten in het dorp. Ook gaat mijn hart sneller kloppen als ik bij een mooie dag weer zie hoeveel mensen er bezig zijn in het recreatiegebied.

Nr. 7 : Dianne van Heusen

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Na een 25-jarige, mooie en uitdagende carriere in de automatisering, ben ik in 2015 gestopt met werken. Zo ontstond er ruimte om meer tijd te besteden aan ons gezin en mijn hobby’s.

Een van de nieuwe uitdagingen op mijn pad is WIJ Lansingerland. Bij deze politieke partij voelde ik me meteen thuis en ik besteed met veel plezier tijd aan de partij. Ik ben ondermeer betrokken bij het up-to-date houden van de website, Facebook en de organisatie van de campagne-activiteiten.

Wat is je passie / hobby?

Tijd doorbrengen met mijn man en onze twee kinderen, thuis of op vakantie. Om actief en fit te blijven sport ik dagelijks en bij mooi weer ga ik graag wandelen. Ook genieten we enorm van onze ski/snowboard- en zomervakantie en het spelen van een ronde golf met ons gezin.

Waarom WIJ Lansingerland?

WIJ Lansingerland bestaat uit een groep positief ingestelde mensen. WIJ bedrijven politiek door samen met de andere partijen oplossingen te zoeken voor de uitdagingen waar we in de gemeente voor staan. Onze slogan is ‘Positief vooruit !’, en zo gaat het ook echt in de partij : ook als iets niet lukt op onze manier dan zetten we er een streep onder en gaan we positief verder. 

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Van mijn man en onze kinderen. En van de pracht van de natuur, die ook dicht bij huis te vinden is in onze mooie groene gemeente.

Nr. 8 : Mark Jans

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Zelfstandig ondernemer / commissaris. ’s Middags en vaak ’s avonds aan het werk.

Wat is je passie / hobby?

Koken. 

Waarom WIJ Lansingerland?

Een aangename gemeente creëer je samen en dat kan alleen als WIJ dat samen mogelijk maken en doen.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Gezamenlijke inspanning om mooie resultaten mogelijk te maken.

Nr. 9 : Ivar Eenink Romanenkova

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Ik werk als beleidsadviseur Verkeer voor twee kleine gemeenten (samen goed voor ruim 50.000 inwoners). Naast verkeer en vervoer hou ik me op mijn werk ook bezig met openbare orde en integrale veiligheid. Verder hebben mijn vrouw en ik een eigen schoonheidssalon, waarbij mijn vrouw vooral op de voorgrond actief is en ik meer op de achtergrond.(boekhouding, marketing e.d.)

Wat is je passie / hobby?

Ik heb niet één uitgesproken passie of hobby. Ik vind het leuk om te ondernemen en nieuwe activiteiten en plekken te ontdekken. In mijn vrije tijd kijk ik verder graag films en series. Ook hou ik van koken, met name op de grill en drink ik graag een glaasje goede whisky.

Waarom WIJ Lansingerland?

WIJ is een vernieuwende partij met een positieve club jonge en verjongende mensen. Geen ‘nee want’ mentaliteit, maar juist denken in kansen en mogelijkheden. Bij WIJ voel ik me thuis en kan ik samen met een prettige groep mensen een bijdrage leveren aan onze gemeenschap. Wat ook helpt is dat WIJ niet verbonden is aan een landelijke partij, waardoor WIJ Lansingerland 100% voor het lokale belang kan staan.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Samen met mijn vrouw de wereld verkennen. Rusland is ook vaak onze bestemming, aangezien mijn vrouw daar vandaan komt.

Nr. 10 : Marije van Hagen

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Ik ben moeder van 4 kinderen en ik werk als leerkracht op een school voor speciaal onderwijs.

Wat is je passie / hobby?

Ik geniet van kinderen , klein en groot. Ik lees graag historische romans en ik loop graag buiten met onze hond ; zo kom ik in contact met buurtgenoten.

Waarom WIJ Lansingerland?

Omdat WIJ zich openstelt voor jongeren. De jeugd heeft de toekomst; en WIJ investeert in de jeugd….daarom.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Menselijke aandacht; een gesprekje, een compliment … Dat je op de bus staat te wachten en dat een vreemde je een pepermuntje aanbiedt…dat…

Nr. 11 : Arjan Meijndert

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Mijn dag ziet er zeer divers uit omdat ik onregelmatig werk bij de politie. Ik geef leiding aan een ploeg van rond de 25 politieagenten in het gebied Kralingen/Crooswijk/Oude Noorden/ Agniesebuurt/ Provenierswijk/ Blijdorp/ Liskwartier. Daar voeren wij met mijn ploeg en nog een aantal andere ploegen de brede politiezaak uit.

Wat is je passie / hobby?

Ik kook graag en doe graag leuke dingen met mijn gezin.

Waarom WIJ Lansingerland?

Omdat WIJ Lansingerland me energie geeft. Omdat de zaken niet vanuit Ja-maar benaderd worden maar vanuit Ja-en. Ik hou van de positieve gedachten en benadering door Wij Lansingerland van de uitdagingen in de gemeente. Groot voordeel vind ik ook dat WIJ Lansingerland niet gehouden is aan allerlei landelijke partijpolitieke standpunten zoals de landelijke partijen hebben maar er echt kan zijn voor de inwoners van onze mooie gemeente.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat sneller kloppen van allerlei positieve zaken. Mensen die niet in tegenstellingen denken maar in samen. Mensen die niet zoals eerder al geschreven in de Ja-maar modus staan maar in de Ja-en modus. Zoeken naar waarom we dingen wel zouden moeten doen i.p.v. waarom niet word ik blij van.

Nr. 12 : Roswitha Knip-van den Berg

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

In 1977 ben ik begonnen bij een notariskantoor o.a. op de afdeling vastgoed. Vervolgens heb ik tot 2003 voor de overheid gewerkt, als laatste als beleidsmedewerker vastgoed. Na een ski-ongeval ben ik in 2003 gestopt met werken.

Wat is je passie / hobby?

Mijn passies zijn beeldhouwen en reizen.

Waarom WIJ Lansingerland?

Het is voor mij belangrijk om een bijdrage te leveren aan de (locale) samenleving. De wijze waarop deze partij op een positieve manier het politieke proces benadert en er invulling aan geeft om de in 1e instantie locale samenleving te verbeteren, heeft voor mij de doorslag gegeven.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat sneller kloppen als een mede-mens tot het bewustzijn komt dat een ieder kan bijdragen aan een betere samenleving.

Nr. 13 : Mark Bik

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Ik ben consultant bij Finext, een financieel consultancybedrijf in Den Haag.

Wat is je passie / hobby?

Tang Soo Do (Koreaans karate) en het geven van gastcolleges over vernieuwende organisatievormen.

Waarom WIJ Lansingerland?

WIJ stelt de jeugd voorop. Als oudvoorzitter van Scouting Olave St. Clair zie ik daar erg het belang van in. Ook het op een positieve manier benaderen van uitdagingen en altijd de samenwerking zoeken binnen de Raad om Lansingerland vooruit te helpen spreekt me erg aan. Daarbij wel bewust omgaan met de publieke middelen. Niet meer uitgeven dan er binnenkomt!

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Terugbrengen van eenvoud in organisaties. Overbodige procedures en ‘door hoepeltjes springen’ zoveel mogelijk elimineren. Dit creëert ruimte voor mensen om het maximale uit hun talenten te halen.

Nr. 14 : Steven de Leeuw

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Ondernemer Cateringbedrijf

Wat is je passie / hobby?

Voetbal, Darts, Golf

Waarom WIJ Lansingerland?

Binnen Lansingerland zijn veel verschillende bevolkingsgroepen in alle lagen van de maatschappij. We moeten er samen voor zorgen dat we een fijne en veilige leefomgeving creëren voor onszelf, maar al helemaal voor onze kinderen (Jeugd). “Zoek de overeenkomsten, niet de verschillen!” WIJ Lansingerland is een frisse partij met een goede diversiteit aan leden die allemaal het beste willen voor hun directe leefomgeving. WIJ Lansingerland zorgt voor een Leuker Lansingerland. Hier wil ik graag met WIJ voor vechten.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

De glimlach van mijn kinderen.

Nr. 15 : Valesca Getrouw

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Ik heb sociaal pedagogisch hulpverlening (SPH) gestudeerd en in 2014 de kledingbank opgericht. Daar had ik een full time Job aan naast mijn gezin met 4 prachtige kinderen. Mijn dag bestaat uit het runnen van het gezin en huishouden en runnen van de kledingbank.

Wat is je passie / hobby?

Naast mijn drukke leven doe ik aan darten, fitness en als t lukt lekker eten met vrienden. Het liefst een dagje wellness eens in de zoveel tijd om weer helemaal op te laden.

Waarom WIJ Lansingerland?

De naam van WIJ alleen al zegt genoeg. Dat is ook mijn visie, we moeten het samen doen. Als moeder vind ik het belangrijk dat de jeugd de juiste richting op wordt gestuurd in onze gemeente. Groene gemeente, en samen leven en werken.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Van gezelligheid, een samenleving die er voor elkaar is, elkaar gelijk behandelt en spelende kinderen. Daarnaast van lekker eten, een goed glas wijn en een lekker muziekje op de achtergrond.

Nr. 16 : Hans Hameeteman

Wat voor werk doe je?

Ik ben Sales Manager Display Products bij Adelco Electronics.

Wat is je passie / hobby?

Fotografie, reizen, duiken, trainen van de Jeugd onder 11 jaar  bij BVCB en ga graag zeilen.

Waarom WIJ Lansingerland?

Positief vooruit in de gemeente waarin je woont, als je zelf iets kunt doen voor je omgeving dan geeft dit voldoening.

Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Van mijn gezin,  mijn schatten van kinderen. 
Ga graag op reis naar verre landen China, Taiwan, maar dichtbij kan ik ook erg waarderen, Italie of een vakantie in Frankrijk.

Mijn werk binnen het bestuur van WIJ Lansingerland.

Onze partij is nog jong er wordt hard gewerkt aan de verdere ontwikkeling voor de komende jaren.

WIJ Lansingerland is dan ook bezig om binnen de drie kernen met veel mensen in contact te komen om ons te helpen dit te realiseren. Dat geeft een enorme voldoening om met een positieve draai veranderingen en verbeteringen te bewerkstelligen.

Samen werken aan een positievere leefomgeving, waarbij onze speerpunten helder en positief zijn, daar werk ik graag aan mee.

Nr. 17 : Paul Zantman

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Ik ben samen met mijn compagnon eigenaar van Brazander kwekerijen, deze zijn o.a. gevestigd in Bleiswijk. Wij telen met name speciale soorten tomaten en paprika’s welke onderscheidend zijn in smaak en/of vorm en kleur. Ik ben verantwoordelijk voor de afzet en promotie van onze producten en ben om die reden ook vaak elders te vinden.

Wat is je passie / hobby?

Een groot gedeelte van mijn vrije tijd besteed ik als voorzitter aan Scouting Olave St. Clair In Berkel en Rodenrijs. Daarnaast ben ik supporter van Sparta, reis ik graag en ga ik in het weekend vaak wat eten en drinken met vrienden. Ook ga ik vooral in de zomer graag naar concerten en festivals.

Waarom WIJ Lansingerland?

Het feit dat WIJ Lansingerland niet is gelieerd aan een landelijke politieke stroming, biedt mij de ruimte om echt wat te doen aan lokale problemen en vraagstukken. Daarnaast spreekt het sociale karakter en het nuchtere financiële beleid mij erg aan. Ik hoop dat ik met name op het gebied van glastuinbouw en economie mijn steentje kan bijdragen de komende raadsperiode.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Naast mijn dochtertje kan ik erg genieten van klassieke auto’s, motoren en natuurlijk muziek.

Nr. 18 : Edwin Ouwerkerk

Wat voor werk doe je? / Hoe ziet je dag eruit? 

Ik werk bij de politie. Ik geef leiding aan een ploeg van 20 politieagenten.

Wat is je passie / hobby?

Mijn passie is motorrijden en het sleutelen aan motorfietsen.

Waarom WIJ Lansingerland?

Omdat WIJ Lansingerland de zaken positief benadert en probeert de overeenstemming te zoeken en niet de verschillen. Samen voor een geweldig Lansingerland.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat sneller kloppen van enthousiaste mensen, mooie muziek en een lang weekend motorrijden.

Nr. 19 : Ralf Huisman

Wat voor werk doe je?

Ik ben Business Intelligent Specialist bij SSC-ICT in Den Haag.

Wat is je passie / hobby?

Volleybal, films/series en ICT.

Waarom WIJ Lansingerland?

Positief vooruit!!

Dit is wat ik ook graag wil, gezamenlijk vooruit. WIJ staan er voor om gezamenlijk kansen te benutten en problemen aan te pakken.

Waar gaat mijn hart sneller van kloppen?

Mijn hart gaat harder kloppen van mijn vriendin en dochter!