Onze Kandidaten – Nr. 8 Abdelkarim Afalah

Onze 8ste kandidaat komt uit Bergschenhoek en is Abdelkarim Afalah

Wat voor werk doe je?

Ik werk als buschauffeur bij de RET en rijd regelmatig rond door Lansingerland.

Wat is je passie / hobby?

Voetbal neemt veel tijd in beslag. Ik heb 2 kinderen bij BVCB voetballen en ben daar ook als vrijwilliger actief.
Tegenwoordig ben ik daar technisch jeugd coördinator voor de jongste voetballertjes. Niks leukers dan te zien dat we bij BVCB de kinderen een veilige omgeving bieden waarin kinderen zich ontwikkelen, plezier maken en vooral onbevooroordeeld met andere kinderen spelen.
Ik ben ook als scheidsrechter actief voor de KNVB en doe ook regelmatig nieuwe scheidsrechters begeleiden om ze zo te helpen bij het uitoefenen van hun hobby.

Waarom WIJ Lansingerland?

Ik zat er al een tijd aan te denken om me aan te sluiten bij een politieke partij en toen Petrine van Olst mij vroeg of ik in gesprek wilde wekte dat wel interesse op.
Na het gesprek met Leon en Petrine raakte ik zo enthousiast dat ik gelijk ja heb gezegd.
Ik vind het mooi om met mensen te werken die met zoveel passie politiek bedrijven en WIJ Lansingerland is echt een eigenzinnige partij die positief staat in het politieke spectrum.
Ik heb ook het gevoel dat ik een wezenlijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de partij.
Met name ook het feit dat WIJ Lansingerland vooral wil verbinden en op een reële wijze naar oplossingen zoekt, en niet alleen de problemen benoemt, spreekt mij aan.
Ik geloof echt dat WIJ op deze manier het verschil kunnen maken voor onze inwoners!

Dit zijn mijn kernpunten uit ons programma!

– Op duurzame wijze betaalbare woningen realiseren zodat jongeren makkelijker aan een woning kunnen komen en onze ouderen kunnen doorstromen naar een passende woning.
– Sport, cultuur en goed onderwijs toegankelijk houden voor iedereen en de kansen ongelijkheid verminderen. Een ieder heeft immers het recht om zijn/haar dromen na te jagen ongeacht je afkomst, kleur, religie, geaardheid of je financiële situatie.
– Jongerenwerkers meer inzetten zodat we problemen in wijken eerder kunnen signaleren en maatwerk kunnen leveren bij de begeleiding van onze jeugd en gezinnen die een steuntje in de rug nodig hebben.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

Mijn gezin en mijn familie is het allerbelangrijkste in mijn leven en wens een ieder een zelfde liefdevolle omgeving toe om in op te groeien.

Het complete overzicht van onze kandidaten vindt u hier.