Werkbezoek gemeenteraad aan de A16/A13

Het was alweer anderhalf jaar geleden dat de gemeenteraadsleden een werkbezoek hadden gebracht aan de werkzaamheden voor de A16/A13. Het was dus hoog tijd om, op vrijdag 31 maart jl, weer eens een kijkje te aan nemen bij het snelweg project dat door onze gemeente loopt. Een redelijk aantal raads- en duo-raadsleden van verschillende partijen was aanwezig, waaronder een groot aantal van WIJ Lansingerland.

Na een gedegen uitleg van de mensen van de Groene Boog (de aanneemcombinatie), werden we met de bus over een groot deel van het project gevoerd om met eigen ogen te zien hoe staat met de voortgang. De landtunnel is al vergevorderd en op dit moment wordt de tunnel aan de binnenzijde voorzien van brandwerende beplating. Verder wordt er hard gewerkt aan alle technische hoogstandjes die deze tunnel straks heeft en veilig maakt.

Maar ook buiten de tunnel vordert het werk gestaag en is men net begonnen aan de tweede fly-over bij het Terbregseplein. Dat we met ingang van 9 juni 2023 al een stuk van de snelweg kunnen gaan berijden tussen de luchthaven RTHA en de G. K. van Hogendorpweg geeft wel aan dat er hard gewerkt wordt om het project eind 2025 op te leveren.