Coalitieakkoord ‘Samen Verantwoord Verder’ getekend, WIJ Lansingerland doet mee!

‘Samen Verantwoord Verder’ is de titel van het nieuwe coalitieakkoord dat WIJ Lansingerland, Leefbaar3B, D66 en de ChristenUnie en op dinsdag 24 mei hebben ondertekend.

De gemeenteraadsfractie van WIJ Lansingerland is blij dat het vertrouwen van de kiezer dat we op 16 maart jl verkregen hebben, omgezet kan worden in deelname aan de coalitie en het College voor de komende 4 jaar. Het WIJ-geluid zal hier duidelijk in doorklinken.

WIJ willen graag, samen met de 3 collega-partijen, verantwoordelijkheid nemen ook als de komende periode ons voor moeilijke vraagstukken en keuzes zal stellen. WIJ Lansingerland bedankt (in)formateur Ewald van Vliet voor zijn inzet en begeleiding om te komen tot deze coalitie en spreekt haar vertrouwen uit in deze coalitie- en collegesamenwerking.

Op donderdag 2 juni volgt het debat over het coalitieakkoord in de gemeenteraad en zullen de wethouders beëdigd worden. Leon Hoek zal, namens WIJ Lansingerland, als wethouder beëdigd worden.
Voor inhoudelijke informatie over het coalitieakkoord, verwijzen wij u graag naar het coalitieakkoord ‘Samen Verantwoord Verder’