Dashboard Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op de website van de gemeente Lansingerland worden de gedetailleerde uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Er zijn ook spreadsheets beschikbaar gesteld voor data analyse.

WIJ Lansingerland heeft met Mark Bik een raadslid aan boord met toegang tot professionele data analyse. Daarom kunnen WIJ, net als 4 jaar geleden, u de verkiezingsuitslagen presenteren in de vorm van een dashboard:

Voor dashboard klik hier

Een kleine handleiding :

Bij het openen van de link ziet u een kaart van Lansingerland met de stembureaus. Onder de kaart vindt u een kolomgrafiek met het aantal stemmen per partij en per stembureau.
Naast de kaart ziet een een grafiek met het aan tal stemmen per partij, met daaronder een grafiek met het aantal stemmen per kandidaat. Bij het opstarten geven beide grafieken het totaal aantal stemmen (alle stembureaus) die een partij en kandidaat gekregen heeft.

Uiterst rechts naast de kaart staan de partijen met daaronder de kandidaten. Hier kunt u de gegevens filteren. Klik bijvoorbeeld ‘All’ uit onder het kopje Partij en selecteer uw partij. De kaart toont nu het aantal stemmen per stembureau voor uw partij. U kunt ook verder filteren op kandidaat. Klik wederom ‘All’ uit onder het kopje Kandidaat en selecteer uw kandidaat. De kaart toont nu het aantal stemmen per stembureau voor deze kandidaat.

Veel plezier toegewenst met het Dashboard Gemeenteraadsverkiezingen Lansingerland 2022 !

Bron : Totaal uitslag Gemeenteraadsverkiezing 2022.xslx beschikbaar gesteld op de website van de gemeente Lansingerland.

Dashboard : Paul Damen en Mark Bik (Finext, Den Haag)