Dashboard Uitslag Gemeenteraadsverkiezingen Lansingerland 2018 

Op de website van de gemeente Lansingerland worden de gedetailleerde uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen gepresenteerd. Er zijn ook spreadsheets beschikbaar gesteld voor data analyse.

WIJ Lansingerland heeft een enthousiaste en betrokken steunfractie en hiertussen bevinden zich professionals op het gebied van data analyse. Daarom kunnen WIJ u de verkiezingsuitslagen presenteren in de vorm van een dashboard:  https://public.tableau.com/profile/paul.damen#!/vizhome/UitslagGemeenteraadsverkiezingenLansingerland2018/Dashboard?publish=yes

Een kleine handleiding :

Bij het openen van de link ziet u een kaart van Lansingerland met de 29 stembureaus. Als u uw cursor over een stembureau navigeert dan ziet u het aantal stemmen dat daar is uitgebracht per kandidaat/partij. Onder de kaart vindt u 2 kolomgrafieken met het aantal stemmen per partij en per stembureau.

Rechts naast de kaart staan de partijen met daaronder de kandidaten. Hier kunt u de gegevens filteren. Klik bijvoorbeeld ‘All’ uit onder het kopje Partij en selecteer uw partij. De kaart toont nu het aantal stemmen per stembureau voor uw partij. U kunt ook verder filteren op kandidaat. Klik wederom ‘All’ uit onder het kopje Kandidaat en selecteer uw kandidaat. De kaart toont nu het aantal stemmen per stembureau voor deze kandidaat.

Veel plezier toegewenst met het Dashboard Gemeenteraadsverkiezingen Lansingerland 2018 !

Bron : Totaal uitslag Gemeenteraadsverkiezing 2018.xslx beschikbaar gesteld op de website van de gemeente: https://www.lansingerland.nl/politiek-en-bestuur/nieuws_43977/item/definitieve-uitslag-gemeenteraadsverkiezing-2018-in-lansingerland_95599.html 

Dashboard : Paul Damen en Mark Bik