Onze Kandidaten – Nr. 1 Leon Hoek

Binnen Lansingerland hoeft onze lijstrekker eigenlijk geen introductie. Leon Hoek uit Bergschenhoek trekt voor de derde keer de lijst van WIJ Lansingerland.

Wat voor werk doe je?

Ik ben locatieleider op een cluster 4 school in Rotterdam. Een cluster 4 school is voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen (ZMOK) en kinderen met gedrags- en/of psychiatrische stoornissen.

Wat is je passie / hobby?

Passie; Betekenis vol zijn voor mensen die het niet op eigen kracht redden in onze gecompliceerde samenleving.
Hobby; tuinieren, jaren 8o muziek, reizen, uitgaan..

Waarom WIJ Lansingerland?

WIJ Lansingerland is een relatief jonge, sprankelende partij waar het gaat om het zoeken van de verbinding in plaats van het onderstrepen van de verschillen.
Een partij die standpunten in durft te nemen en het algemeen belang hoog in het vaandel heeft staan.

Dit zijn mijn kernpunten uit ons programma!

Onze jeugd heeft de toekomst en vormt het fundament voor de komende jaren. Het is dus zaak dat we de jeugd bijzonder serieus nemen en ze meenemen in onze toekomstplannen.
Zowel jongeren als senioren zijn op zoek naar betaalbare woonruimte binnen de gemeente. Senioren verdienen dit omdat ze hun steentje hebben bijgedragen aan onze lokale samenleving. Jongeren vormen het fundament voor de toekomst. Beiden groepen willen we binnen onze gemeentegrenzen behouden. Daarnaast dient Lansingerland ook voor gezinnen een prettige plek te zijn om te wonen en te recreëren.
Burgerparticipatie dient wezenlijk onderdeel te worden van besluitvorming. Dit dient te gebeuren volgens een van te voren opgesteld plan waarbij de wederzijdse belangen en speelruimte duidelijk zijn.

Waar gaat je hart sneller van kloppen?

In ons verkiezingsprogramma hebben we opgenomen dat wanneer inwoners een bepaald onderwerp behandeld willen hebben in de gemeenteraad, zij 150 handtekeningen moeten verzamelen om dit voor elkaar te krijgen. Het lijkt me waanzinnig leuk om dit voor elkaar te krijgen.
Daarnaast ; een mooie reis, een goed concert, lekker bezig zijn in de tuin.

Het complete overzicht van onze kandidaten vindt u hier.