Aanpak Centrum Bergschenhoek

Tijdens de commissievergadering AB op 1 juli 2020 kwamen, naast de financiën van de gemeente, de ontwikkelingen in Bergschenhoek centrum aan bod. De aanleiding hiervan was een brief van wethouder Arends over dit onderwerp. De brief gaf op een aantal zaken duidelijkheid, maar riep ook weer nieuwe vragen op. Daar wilde de fractie van WIJ Lansingerland graag antwoord op. We wachten immers al vanaf de motie, die we indienden in november 2016, op aanpassingen om een levendig en bruisend Bergschenhoek centrum te realiseren voor onze inwoners, ondernemers en bezoekers.

Wethouder Arends heeft duidelijk gemaakt dat er nu voortvarend wordt doorgepakt door winkeliers, vastgoed-eigenaren, bewoners en de gemeente. Wethouder Fortuyn gaf aan dat de aanpassingen aan de riolering niet ingrijpend zijn en goed samen kunnen vallen met de renovatie van het centrum. Tot slot heeft wethouder Arends toegezegd de herinrichting van het centrum van Bergschenhoek nog tijdens deze raadsperiode af te ronden.

(Afbeelding is een Artist Impression uit: “Bergschenhoek Visie Centrum”, presentatie stuurgroep 02/03/2020, Felixx Landschapsarchitecten)