Beeldvorming nieuwe energie innovaties binnen de tuinbouw.

Woensdag 22 maart, waren de raadsleden en wethouders uitgenodigd om bijgepraat te worden over de nieuwe energie innovaties die binnen de tuinbouw aan het ontwikkelen zijn.

Raadsleden en wethouders waren uitgenodigd om bijgepraat te worden over de nieuwe energie-innovaties die zich binnen de tuinbouw ontwikkelen. De samenkomst richtte zich op nieuwe mogelijkheden voor energieopwekking, technologieën en de toepassing daarvan in de agrarische sector.

De tuinbouw is een belangrijke bedrijfstak in Nederland, die bijdraagt aan de economie en veel mensen werk binnen Lansingerland biedt. Het is ook een belangrijk onderdeel van onze identiteit als gemeente. De tuinbouw heeft zijn wortels in ons landschap, onze cultuur en onze geschiedenis.

Sindsdien is de tuinbouw een essentieel onderdeel van de Nederlandse samenleving geworden.

Wij Lansingerland - Beeldvorming Nieuwe Energie


Groene stroom uit Groen gas uit Groene Kas.

De tuinbouw kijkt naar innovatieve manieren om energie op te wekken binnen hun sector. Raadsleden en wethouders van Wij Lansingerland waren uitgenodigd om bijgepraat te worden over de nieuwe energie-innovaties die zich binnen de tuinbouw ontwikkelen. De beeldvorming richtte zich op nieuwe mogelijkheden voor energieopwekking, technologieën en de toepassing daarvan in de agrarische sector.

Er waren verschillende sprekers, Vanuit de gemeente, het bedrijfsleven en ook de samenwerkingsverbanden zoals WACO (Warmtecoöperatie

Centraal Oostland) kwamen aan het woord en gingen in op de voordelen van de energie transitie binnen de tuinbouw en hoe dit de consument kan helpen om te profiteren van deze innovaties. Rien Bot van Agro Energie, gaf aan de hand van voorbeelden uit de praktijk handvatten aan het publiek.

Waarom is deze beeldvorming nodig?

De energietransitie in de glastuinbouwsector is een urgente opgave.
Het Klimaatakkoord stelt als doel dat de glastuinbouwsector in 2040 klimaatneutraal moet zijn. Het Energieakkoord 2021-2025 van Greenport West-Holland en het Convenant Energietransitie Glastuinbouw 2022-2030 benadrukken dat we alleen door innovatie deze verandering tot stand kunnen brengen.
 
Wij Lansingerland voelt als grootste partij van de gemeente Lansingerland zich verantwoordelijk om mee te helpen het doel om CO2-neutraal te zijn in 2050 te halen. Om deze transitie te realiseren, zijn beeldvorming samenkomsten die door de tuinbouw en gemeente worden georganiseerd, nuttig en leerzaam.

Wil je alle presentaties zien, die gegeven zijn deze avond, klik dan hier om ze te downloaden.

Heb je als lezer van dit stuk ook een behoefte om een beeldvorming samenkomst te organiseren voor jouw industrie en wil je dat samen met Wij Lansingerland doen, stuur dan een bericht en we nemen contact met je op.