Commissie Samenleving 5 Oktober 2017

Nieuwe bestemming de Snip.

De commissie samenleving was het er donderdag 5 oktober unaniem over eens dat dit onderwerp nog niet toe is aan behandeling in de raad. Met name de voorgestelde plannen, gaven te weinig vertrouwen in een invulling die recht doet aan het eerder aangenomen amendement.

WIJ Lansingerland opperde het plan om met 3B wonen in gesprek te gaan om op deze locatie een Thomas huis te realiseren. Een Thomas huis is een voorziening waar verstandelijk gehandicapten wonen onder begeleiding van een zorgechtpaar. Er zou een combinatie gemaakt kunnen worden van een lunchroom & museum. De bewoners van het Thomas huis kunnen ingezet worden om de lunchroom en het museum te runnen. Andere partijen stonden niet afzijdig tegenover de plannen.

 

Huize St. Petrus blijft open !

Rond mei stonden alle seinen op rood daar waar het ging om het openhouden van Huize St. Petrus. Laurens had het voornemen om Huize St. Petrus te sluiten. Dit werd ingegeven door de financiële positie van Laurens en veranderende wet- en regelgeving.

Door de inspanningen van de zorgverzekeraar, de gemeente Lansingerland en Laurens is het mogelijk om Huize St. Petrus open te houden. Dit is goed nieuws. Echter, een groot aantal bewoners moet verhuizen naar Bergschenhoek, de Oranjehoek. Raadsbreed was men het er over eens dat dit voor een aantal bewoners bijzonder vervelend is. Je moet oude bomen immers niet verplaatsen. Hoewel dit de verantwoordelijkheid van Laurens is, wil wethouder van Tatenhove hier aandacht voor vragen.