De komst van de HOM in Zoetermeer

Wat vinden WIJ ervan ?

Op 23 januari 2017 besloot de gemeenteraad van Zoetermeer tot een onderzoek naar de verdere ontwikkeling van een Holland Outlet Mall (HOM). Deze HOM wordt volgens de plannen gevestigd in het huidige Woonhart dat hiervoor flink verbouwd en uitgebreid wordt.

WIJ Lansingerland pleit telkens voor drie levendige dorpskernen in Lansingerland. WIJ zien deze ontwikkeling in Zoetermeer als ongewenst. Natuurlijk moeten winkeliers ondernemen en zich aanpassen aan veranderende marktomstandigheden, maar opboksen tegen een ruim 3 ha grote outletmall is geen gemakkelijke opgave. Dit zal leiden tot (meer) leegstand in Lansingerland wat vervolgens leidt tot een verminderde levendigheid van de dorpskernen.

Samen met CDA dienden WIJ een motie vreemd aan de orde in ( dat is een motie over een onderwerp dat niet op de agenda staat) met de oproep aan het college van Lansingerland om de zorgen van de Ondernemersvereniging Zuid-Holland en de winkeliersverenigingen in Lansingerland onder de aandacht te brengen bij het college van Zoetermeer.

Deze motie is aangenomen door de raad tijdens de Raadsvergadering van 1 juni 2017 !