Definitief ontwerp herinrichting Bergschenhoek centrum

Tijdens de vergadering van de commissie Algemeen Bestuur van 3 februari 2021 is het Definitief ontwerp van de herinrichting van Bergschenhoek centrum besproken. Het was een zeer prettige bespreking omdat alle fracties enthousiast zijn over het ontwerp.

Er is alles aan gedaan om de kern een huiskamer van Bergschenhoek te laten worden. Een duidelijke entree op 3 punten door markante bomen, gezellige zitjes op verhoogde boomspiegels, volop groen in de vorm van bomen, heesters en kruidachtigen en speelgelegenheid voor onze jonge inwoners. Dit alles zorgt voor sfeer waardoor het centrum het hele jaar door een fijne plek wordt om te verblijven. Er is zeker ook gelet op duurzaamheid, o.a. door het opvangen van regenwater in verdiepte plantvakken.

WIJ Lansingerland had 3 opmerkingen en de reactie van de wethouder hierop was zeer positief:

-WIJ willen graag dat de leilindes langs het water, die moeten wijken voor de herinrichting, elders in de gemeente herplant worden. De Nationale Bomenbank heeft hier veel ervaring mee. De wethouder heeft toegezegd deze wens mee te nemen.

-In het ontwerp is opgenomen dat de brug bij Bon Chef verplaatst wordt richting Bergweg-Noord. WIJ willen graag dat de oude brug ook wordt behouden. Dit wordt nog onderzocht.

-Tenslotte de oplevering : in de plannen staat dat de herinrichting rond de zomer van 2022 klaar zal zijn. WIJ willen dat er een uiterste inspanning wordt gepleegd om ten minste de Kruin gereed te hebben op Koningsdag 2022 zodat we dan een dubbel feest kunnen vieren : de verjaardag van de Koning en de officiële opening van de huiskamer van Bergschenhoek. De wethouder zei dat hier ook naar gestreefd wordt en dat het mogelijk moet zijn omdat de werkzaamheden van binnen (de Kruin) naar buiten plaats zullen vinden.

WIJ kijken ernaar uit dat de kern van Bergschenhoek een prettige plek wordt om te verblijven voor alle inwoners van de gemeente !

(afbeelding komt uit “Bergschenhoek Centrum, Definitief Ontwerp 23-12-2020, revisie C; Felixx”)