Houdt WIJ Lansingerland niet van een feestje ?

Houdt WIJ Lansingerland niet van een feestje ?

Donderdag 29 juni werd de voorjaarsnota behandeld. In de voorjaarsnota stond het voornemen om voor het 10-jarig jubileum van de gemeente Lansingerland een feest te organiseren. Kosten : € 180.000 !!!!
Echter, de raad werd voor een voldongen feit geplaatst. De posters hangen al in de gemeente en in onze buurgemeenten.
Ook op social media wordt veel aandacht besteed aan het feest. Wat WIJ Lansingerland betreft kan dit niet !!
Procedureel is het niet juist !! Vandaar dat WIJ Lansingerland hier een serieus punt van maakte en tegen het feest is.

Daarnaast vindt WIJ Lansingerland het ongepast om €180.000 uit te geven voor een feest, net nu het in financiële zin iets beter gaat.

In het kader van dit jubileum is er al een mooi evenement;
Ride for the roses. Een prachtig initiatief waarmee Lansingerland landelijk op de kaart wordt gezet.

Het voorstel van WIJ Lansingerland was om het bedrag van €180.000 ten goede te laten komen aan ons verenigingsleven. De verenigingen hebben de afgelopen jaren substantieel bezuinigd om het gemeentelijk tekort te dichten.

Alle partijen vonden dat WIJ Lansingerland een serieus punt had. Er waren slechts twee partijen die met het voorstel van WIJ Lansingerland meestemden; Partij Neeleman en Groen Links. Dit is veel te weinig om een meerderheid te behalen. Het feest gaat dus ongewijzigd door. Een gemiste kans om het college van B&W echt te laten voelen dat WIJ ons werk in de raad serieus nemen.

WIJ houden zeker wel van een feestje en zijn aanwezig op 25, 26 en 27 augustus in het Annie M.G. Schmidtpark. Komen jullie ook??

Kijk voor meer info op : 10jaarlansingerland.nl