Opening LOO-1 Sporthoeklaan

WIJ Lansingerland is onder de indruk eerste locatie opvang Oekraïners en spoedzoekers

Woensdag 31 mei werd door de burgemeester en de directeur van 3Bwonen de eerste locatie voor gevluchte Oekraïners en Lansingerlandse spoedzoekers in Bergschenhoek geopend. De plek biedt ruimte voor flexwoningen voor 150 Oekraïners en 80 spoedzoekers. WIJ Lansingerland is onder de indruk van deze goede en noodzakelijke flexwoningen.

WIJ Lansingerland is altijd voor opvang van gevluchte Oekraïners geweest. Wij vinden het onze morele plicht om een tijdelijk veilig thuis te bieden aan deze ontheemden. WIJ heeft daarnaast gepleit voor flexwoningen voor onze eigen inwoners. De behoefte en urgentie zijn enorm groot. Velen zijn op zoek naar een veilig thuis. De combinatie van 150 plekken voor de Oekraïners en 80 plekken voor spoedzoekers op de locatie in Bergschenhoek geeft daar goed invulling aan.

WIJ Lansingerland hoopt en verwacht dat binnenkort een uitbreiding kan worden gerealiseerd. Wij  steunen dan ook het besluit van het College van B&W om een tweede plek voor huisvesting van ongeveer 150 Oekraïners en 80 spoedzoekers, te realiseren aan de Noordeindseweg in Berkel. In de komende periode zal bewoners in de buurt van deze locatie gevraagd worden om mee te denken over de inpassing van de flexwoningen in dit gebied. Wij vertrouwen erop dat onze krachtige samenleving zowel de locatie in Bergschenhoek als de toekomstige locatie in Berkel zal “omarmen” en beide te laten integreren in haar omgeving.

WIJ Lansingerland is er trots op dat Lansingerland in staat is om deze opvang te realiseren voor zowel de Oekraïners als voor onze eigen spoedzoekers.