Eerste Tour Lansingerland – Bergschenhoek

Vrijdag 16 juni was de eerste Tour Lansingerland; die vond plaats in Bergschenhoek en was goed georganiseerd door onze griffie. Een grote groep raadsleden, duoraadsleden, ambtenaren en medewerkers van de griffie bezochten het bouwproject van flexwoningen voor langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen en voor spoedzoekers aan de Sporthoeklaan. Daarna werden achtereenvolgens de bedrijven Paul en Paul, de Kledingbank, Groenewegen, Beerco en Ridder Catering bezocht. We kregen uitleg over een op te  richten Bedrijveninvesteringszone (BIZ), die moet zorgen dat het bedrijventerrein schoon en veilig gehouden wordt en ondermijnende activiteiten voorkomen worden.

Bij Groenewegen zagen we de imker aan het werk, die bezig was om honingraten te verzamelen. De raadsleden werd verteld dat er acht korven stonden met in totaal ongeveer 160.000 bijen. Degenen die wilden mochten zelfs honing proeven, vers uit de raat.

De tour eindigde bij Ridder Catering, waar de raadsleden met ondernemers en inwoners nog konden napraten.

Veel gezien, veel geleerd, en gezien dat deze bedrijven volop bezig zijn met duurzaamheid en circulariteit. We mogen absoluut trots zijn op deze mooie bedrijven, waar veel vakkennis en liefde voor hun vak aanwezig is!

In het najaar volgt de 2de Tour Lansingerland in Bleiswijk. Berkel en Rodenrijs is in het voorjaar van 2024 voor de eerste keer aan de beurt.